Кампанията на Русия за сериозно влошаване на единната енергийна система на

...
Кампанията на Русия за сериозно влошаване на единната енергийна система на
Коментари Харесай

Лондон отчете провал за Русия да срине енергийната система на Украйна

Кампанията на Русия за съществено утежняване на единната енергийна система на Украйна през зимата на 2022-23 година доста евентуално се е оказала несполучлива. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че от октомври предходната година Русия нанася удари на огромни дистанции, само че от началото на март 2023 година огромните офанзиви са необичайност.

Ударите с по-малък мащаб (под 25 боеприпаси) не престават, само че е доста евентуално да имат доста по-малко влияние върху украинската енергийна система, считат от английското разузнаване.

Украинските мрежови оператори не престават да доставят аварийни трансформатори и други сериозни съставни елементи. Транспортирането и инсталирането на тези съставни елементи е огромно логистично предизвикателство, изключително на трансформаторите за високо напрежение, които тежат минимум 100 тона.

Според английското МО енергийната обстановка в Украйна евентуално ще се усъвършенства с настъпването на по-топло време. Планирането и подготовката за идната зима евентуално към този момент са почнали.

Енергийната система на Украйна оцеля макар месеците на офанзиви, които от време на време оставяха милиони хора без електричество, отопление или водоснабдяване.

Длъжностни лица пресмятат, че около 40% от енергийната система е развалена, като продължава ремонтът за възобновяване на зареждането и подсилване на енергийната система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР